5 Manieren om van de rivier orwell te genieten

Een uniek feit over de rivier de Orwell is dat de mensen van Ipswich de officiële eigenaren van de rivierbedding zijn; nadat Henry VIII de Orwell schonk om handelaren en havenmannen te helpen hun zaken te doen. Een gunst van hem aan zijn rechterhand kardinaal Wolsey.

Dat was precies 500 jaar geleden, dus in 2019 denken we dat het hoog tijd is dat JIJ het meeste uit de rivier van Ipswich haalt; het kloppende hart van het maritieme erfgoed van de stad en de thuisbasis van een aantal prachtige dingen om te doen…

  1. Ga aan boord van een riviercruise

Er zijn vier exploitanten die prachtige boottochten aanbieden vanaf de waterkant van Ipswich langs de rivier de Orwell tot aan Felixstowe en Harwich:

Orwell Lady: Sunday Lunch en Afternoon Tea cruises en speciale themacruises zoals Eurovision Nights, Gin Cruises en Sunset Trips
Barge Victor: historisch zeilschip met wildlife-cruises, sightseeingtours en buffetcruises.
Allen Gardiner: uniek riviercruiserestaurant met een Zuid-Afrikaans tintje; waar ontbijt, lunch en diner worden geserveerd terwijl u over de orwell vaart.
Topsail Charters: origineel Thames-schip dat boottochten over de rivier aanbiedt. Ook een deelnemer aan de beroemde ‘Pin Mill Barge Race’

  1. Ga zeekajakken

Sluit je aan bij het vriendelijke en ervaren team van Nomad Sea Kayaking voor trips en cursussen voor alle niveaus; of je nu een pro-kajakker bent of nieuw in de activiteit! Mis hun populaire zeehondenexcursies of oudejaarsnachttrip niet!

Klik hier om hun aankomende reizen, cursussen en open dagen te bekijken

  1. Bezoek Suffolk Food Hall

Bezoek Suffolk Food Hall en geniet van een prachtig uitzicht op de Orwell Bridge terwijl je de beste Suffolk-producten verkent.

Ga dan ontbijten, lunchen of dineren bij restaurant The Cookhouse waar je heerlijke lokale maaltijden eet met panoramisch uitzicht over de rivier.

  1. Wees creatief bij The Pin Mill Studio

Slechts een korte rit buiten Ipswich ligt het magische kleine gehucht Pin Mill; beroemd om zijn fotogenieke baai, historische pub en literaire connecties.

Bezoek The Pin Mill Studio voor hun aanbod aan kunst- en ambachtsworkshops plus bekroonde fotografiecursussen met Photographic Day.

  1. Boek een kamer met uitzicht

Als je Ipswich bezoekt of een nacht of twee uit de stad wilt ontsnappen, zijn er enkele unieke en eigenzinnige plekken om te verblijven langs de rivier de Orwell.

Leef als een koning in de historische Tudor Freston Tower met zes verdiepingen, verblijf in een luxe verbouwde schuur bij Orwell View Barns (sommige met een bubbelbad in de buitenlucht!) of een rustgevend boshuisje bij Lodge Farm.