De 9 beste ipswich tuinen om te ontspannen

Soms is het fijn om even te ontsnappen aan de drukte van het stadscentrum en even op adem te komen en te ontspannen.

Ipswich heeft het geluk een aantal prachtige parken in het hart van de stad te hebben, zoals Christchurch Park en Holywells Park, maar er zijn ook enkele verborgen heiligdommen in het stadscentrum die een prachtige plek zijn voor een time-out.

Hier zijn 10 van onze favoriete tuinen in en rond Ipswich die perfect zijn voor een relaxte tijd…

  1. KERSTKERK HERENHUIS

Achter Christchurch Mansion, Christchurch Park
Aan de achterkant van Christchurch Mansion en naast de Wolsey Art Gallery, is deze romantische tuin gevuld met Franse en Engelse lavendel die in de zomermaanden een kalmerende zoetheid geeft. De hedendaagse sculptuur in het midden en het herenhuis op de achtergrond maken deze kleine tuin behoorlijk fantastisch.
Bezoek Christchurch Mansion en de Wolsey Art Gallery.

  1. BINNENTUIN, DE HEILIGEN

Diverse winkels en cafés, St Peters en St Nicholas Street
Sommige winkels, cafés en restaurants langs St Peters en St Nicholas Street hebben prachtige kleine binnentuinen aan de achterkant, waaronder deze serene tuin achter Applaud Coffee Shop, een heerlijke plek voor ontbijt of lichte lunch. Bezoek Cake & Catwalk, LoveOne en K Bar die ook elk een prachtige tuin hebben!
Lees meer over The Saints.

  1. BLOEMENTUIN, JIMMY’S BOERDERIJ

Jimmy’s Farm, Pannington Hall Lane
Een van de meest populaire attracties in Suffolk, Jimmy’s Farm is perfect voor alle gelegenheden, van een dagje uit met het gezin tot een romantische date night. Naast de boerderij, het restaurant en de boerderijwinkels heeft Jimmy’s Farm ook een kleurrijke bloementuin en een werkende moestuin, geweldige inspiratie als je je eigen tuin wilt opknappen!
Lees meer over Jimmy’s Farm.

  1. HOLYWELLS PARK TUIN EN GONSERVATORIUM

Holywells Park, Cliff Lane
Holywells Park is een prachtige open ruimte op slechts 5 minuten lopen van de universiteit met een spectaculaire Victoriaanse serre, een ommuurde tuin, een eigenzinnig café en veel groene open ruimte en volwassen bomen. Houd het hele jaar door de openluchttheaterevenementen in de gaten.
Ontdek meer over Holywells Park.

  1. GEHEIME BINNENTUIN, ST STEPHENS LANE

Tegenover Revolution, St Stephens Lane
Verscholen achter Sainsbury’s (Upper Brook Street) en links van de Handy Shop-krantenwinkels, voelt deze lieve kleine tuin aan als een sprong in het konijnenhol, gevuld met potplanten, varens en ornamenten tegen de Tudor gebouwen.

  1. DAKTUIN, WILLIS GEBOUW

Willis Building, Friars Street
Het Willis-gebouw is een iconisch monument in Ipswich; een van de vroegste projecten van Sir Norman Foster en het jongste monumentale gebouw in Groot-Brittannië. Maar wist je dat het dak eigenlijk een tuin is? De tuin biedt een prachtig uitzicht over de stad, maar is helaas alleen toegankelijk voor personeel; kijk uit op Open Monumentendagen waarop vaak rondleidingen door de daktuin worden gegeven.
Lees meer over het Willisgebouw.

  1. DE WELLNESSTUIN, KADEPLAATS

Quay Place, Key Street
Een prachtige ruimte in Quay Place Wellness Centre waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. De Wellness Garden is een rustgevende ruimte die vaak wordt gebruikt voor meditatiesessies met Suffolk Mind en waar je gratis binnen kunt lopen; kom even langs om bij te praten voor een vriend of om gewoon te ontspannen met wat me-time.
Lees meer over Quay Place.

  1. DE GREYHOUND BIERTUIN

The Greyhound, Henley Road
Winnaar van Adnams ‘Pub of the Year’ en één van de meest populaire pubs in Ipswich; een favoriet bij ITFC-fans! Als het heerlijke eten, het vriendelijke personeel en de goedkope sfeer niet genoeg zijn, heeft The Greyhound een geweldige biertuin waar het team regelmatig barbecues en zomerse festiviteiten organiseert.
Lees meer over The Greyhound.

  1. ARBORETUMTUIN, KERSTKERKPARK

Christchurch Park
Een rustig deel van Christchurch Park tussen het oorlogsmonument en de tennisbanen, de Arboretum Gardens zijn een interessante mix van mediterrane struiken en palmen met zachte grassen en magnolia’s. Dwaal over het gladde kronkelende pad en luister naar de eenden en vogels op de vijvers, een rustig deel van het park dat het hele jaar door een genot is.
Bezoek Christchurchpark.