De krachten van de natuur op het shotley schiereland

Ga terug naar de natuur en ervaar haar herstellende krachten. Het schiereiland Shotley is de perfecte plek om te ontspannen tijdens een wandeling, door landweggetjes te fietsen, een kreek op te peddelen of de zonsondergang tegemoet te zeilen.

Op slechts een korte reis van Ipswich ligt het prachtige schiereiland Shotley, een gebied met weelderig landschap en eeuwenoude bossen, ingeklemd tussen twee Areas of Outstanding National Beauty (AONB): Suffolk Coast & Heaths en de Dedham Vale.

Of je nu voor een dag op bezoek bent of een week blijft, laad je batterijen op en ervaar de vreugde van de natuur op het Shotley-schiereiland; Suffolk’s meest verrassende bestemming.

Wandelaars zijn welkom, en fietsers ook…Shotley Marina

Shotley, op het puntje van het schiereiland, was de eerste plaats in Suffolk die deze nationale onderscheiding ontving, en Shotley Open Spaces biedt een aantal prachtige wandelingen, waaronder activiteiten voor gezinnen, en een maritiem geschiedenispad.

De hele kustlijn van het Shotley-schiereiland maakt deel uit van het 42 mijl lange Stour en Orwell Path. Het omvat de 6 mijl lange Arthur Ransome Trail van Shotley Pier naar Pin Mill, met informatieborden met scènes uit de boeken van de auteur. De Trail voert langs de Cliff Plantation van de National Trust, met een prachtig uitzicht over de rivier de Orwell.

Voor kortere wandelingen en fietsroutes kunt u een bezoek brengen aan Alton Water Park in Stutton, waar u ook watersporten en vogels kunt spotten.

Bezoek ‘Shotley Open Spaces’ voor meer info.

We zijn aan het zeilen!

Alle zeil- en jachtclubs en zeilscholen op de Orwell, Stour en Alton Water verwelkomen bezoekers en nieuwe leden. Riviercruises beginnen in Ipswich; kies uit Zeilschip Victor, Orwell Lady of Allen Gardiner.

Tik op voor meer info over zeilen en riviertochten.

Laat niets anders achter dan voetstappen…Pin molen

Een groot deel van het Shotley-schiereiland ligt binnen de Suffolk Coast & Heaths AONB, en bezoekers worden aangemoedigd om te genieten van de estuaria, stranden, wetlands, bossen en landbouwgronden waar een diversiteit aan dieren in het wild leven – en om de gemarkeerde paden te volgen. Respecteer degenen die er wonen en werken, en laat niets achter!

Drink in het uitzicht…Kookhuis Restaurant

Gewoon de tijd nemen om stil te zijn en één te zijn met het landschap kan een vredig tijdverdrijf zijn. Begrensd door twee prachtige estuariene rivieren, kun je op het Shotley-schiereiland niet ver gaan zonder een prachtig uitzicht op de Orwell of de Stour te hebben.

Gemakkelijk toegankelijke uitkijkpunten zijn onder meer: ​​Suffolk Food Hall, waar de Orwell-brug wordt omlijst door de ramen van het Cookhouse Restaurant; Pin Mill Studio, met uitzicht op de scheepswerven en aken van het gehucht en de thuisbasis van een tentoonstelling van foto’s gemaakt door Arthur Ransome in 1938; en Shotley Marina, met zijn banken goed gepositioneerd om de enorme luchten en open wateren van Harwich Haven te absorberen.

Voor wandelaars geeft het voetpad vanaf de kust bij Holbrook Creek je een geleidelijk panorama van lucht en rivier, versterkt door de pracht van de Royal Hospital School aan de horizon. En voor een dramatische overgang van licht en landschap, duik je uit de beboste wandelingen langs Alton Water naar glooiende landbouwgronden en weiden vol wilde bloemen.

Verfrissing van lichaam en geest…Kleine taartdoos

Als je na al die oefening en/of reflectie behoefte hebt aan verfrissing, dan is het Shotley-schiereiland goed uitgerust met charmante landelijke pubs (waaronder de Freston Boot, zojuist uitgeroepen tot ‘Suffolk Pub of the Year’), cafés en restaurants.

Onderweg en straks op een heerlijk plekje eten? De Suffolk Food Hall biedt een afhaalmaaltijden met hun taarten en Schotse eieren, plus smakelijke salades, allemaal ter plaatse gemaakt, en een drankje. Loch en Quay in Woolverstone Marina voegen een ijsje en een barbecue toe aan hun dagaanbod; en de Sunshine Store in Pin Mill verkoopt heerlijke zelfgemaakte taarten.

Shotley Vineyard runt Pizza in the Vines and Forage Walks with a Fork, en verkoopt ook koffie en cake – en natuurlijk hun eigen wijn! Beneden bij de Shotley Pier (binnenkort geopend voor wandelaars) is er in het weekend een handige foodtruck.

Mis de Little Cake Box niet, boordevol heerlijke zelfgemaakte taarten, als je vanuit Harkstead naar de kust loopt. En in Stutton is de buurtwinkel dagelijks geopend voor lokale producten, en het café van Alton Water heeft snacks voor de fiets op voorraad.

Aangewezen picknickplaatsen zijn te vinden bij Pin Mill, Shotley Heritage Park en Alton Water.