Geweldige dingen om te doen in Ipswich (Suffolk, Engeland) voor een authentieke Engelse plattelandservaring

Ipswich, éen van de oude steden in Engeland, op korte afstand van Londen, is een historisch monument. De wortels gaan terug tot Romeinse nederzettingen en de moderne stad is geïnspireerd door de Angelsaksen. Daarnaast maakten de nabijheid van de hoofdstad Londen en de toegang tot de waterkant dit een handelscentrum. Er zijn talloze dingen te doen in Ipswich voor alle leeftijdsgroepen.

Montage van de hoogtepunten van Ipswich

De huidige stad zal u herinneren aan het charmante Engelse platteland dat doordrenkt is van cultuur en architectonische wonderen. U kunt van plan zijn om te overnachten of zelfs een dagtocht maken vanuit Londen, zoals een reis naar Derbyshire. Het rivierfront van Orwell voegt een charmante omgeving toe met tal van cafés en pubs. Kijk ernaar uit om hier een avond te genieten met uw dierbaren tijdens een Engels diner. De stad staat bekend om zijn beroemde Engelse geesten en wordt omringd door historische herenhuizen.

Topactiviteiten die je kunt doen in Ipswich

Bekijk Christchurch Mansion en maak een wandeling in het park.
Neem een ​​time-out aan de waterkant van Ipswich.
Probeer de lokale keuken in de Suffolk Food Hall.
Breng hulde aan St. Mary in de le-Tower Church en wees getuige van een tijdloos stuk architectuur.
Verken de musea van Colchester en Ipswich.
Bezoek Holywells Park – Draag bij aan een duurzame omgeving.
Ga een dagje naar Jimmy’s boerderij en wildpark voor gezinsplezier.
Bezoek het iconische oude huis.

1. Bekijk Christchurch Mansion en maak een wandeling in het park

Het Christchurch-huis

Een voorbeeld van een goed bewaard gebleven Tudor-bakstenen herenhuis, het ligt aan de zuidelijke ingang van het groene Christchurch-park. Het herenhuis werd voltooid in de jaren 1550. Dit is in handen geweest van verschillende adellijke families voordat het in 1884 voor het publiek kwam. Het werd gekocht door de gemeenteraad van de stad die het ombouwde tot een museum.
Vervolgens kocht de gemeente het park in 1894 en maakte er een openbare tuin van. Als u hier een wandeling maakt en de verzorgde gazons en glooiende greens bewondert, gaat u terug in de tijd.

2. Neem een ​​time-out aan de waterkant van Ipswich

Jachten aangemeerd in de waterkant van Ipswich.

Een schilderachtige promenade met uitzicht op de jachthaven van Neptunus aan het water is een favoriete avondbestemming met luxe cafés en bars. Hoewel de oorsprong van de dokken ergens in de 7e eeuw ligt, staat het voltooide dok in 1842 er nu. Ook zult u gecharmeerd zijn van de neomoderne architectuur die het hele rivierfrontgebied omzoomt. Dit maakt een bezoek zeker tot een van de dingen die je moet doen in Ipswich.
Must dos: Ga naar een culturele show in Suffolk County, geniet van een jazzavond in een van de pubs met uitzicht op de jachthaven.

3. Probeer de lokale keuken in de Suffolk Food Hall

Een mekka voor fijnproevers, de plaats geeft een authentieke ervaring van verse Engelse boerderijen en dagelijkse producten. Daarnaast kun je inchecken in een van de restaurants om vers gemaakte lekkernijen uit te proberen. De plaats draait om de culinaire en sociale geschiedenis van de stad en verdient een bezoek.
Must dos: Probeer een kopje versgemalen koffie of rijke Engelse thee in het café en de strandhut. Voor een goede brunch ga je naar restaurant Cookhouse.

4. Breng hulde aan St. Mary in de le-Tower Church en wees getuige van een tijdloos stuk architectuur

St.Mary le-Tower-kerk in Ipswich

De St. Mary-le-Tower behoort tot een groep van zes kerken rond het graafschap gewijd aan St. Mary, gebouwd in de middeleeuwen. Een oude kerk werd voor het eerst gebouwd rond 1200, de huidige toren verving dezelfde in 1860. De architectuur behield veel van de 15e-eeuwse stijl – waardoor het een griezelig maar neogotisch gevoel kreeg. De torenspits is 60 meter hoog en geeft een uitgesproken vrouwelijke uitstraling, opgedragen aan moeder Maria. Een bezoek aan deze plek is zeker de moeite waard, zowel voor je ogen als voor je ziel.

5. Verken de musea van Colchester en Ipswich

Colchester museum – vooraanzicht

Dit is een eersteklas museum van de provincies van Suffolk, met behoud van kunst, cultuur en erfgoed. Het huidige museum, opgericht in 1974, heeft collecties uit verschillende delen van de provincies Oost- en West-Suffolk uit de 13e eeuw samengevoegd. Het Churchchrist-herenhuis maakt ook deel uit van het museum dat wordt geïdentificeerd als de collecties van Colchester plus Ipswich Museums. Een lichtend voorbeeld van Tudor-revivalarchitectuur, het is absoluut een must om te doen in Ipswich. Het museum is een populaire functie in Ipswich en wordt bezocht door toeristen uit alle lagen van de bevolking.
Openingsdagen/tijden museum: dinsdag – zaterdag (10.00 – 17.00 uur), zondag (11.00 – 17.00 uur), maandag gesloten
Ticketprijs: Toegang tot Ipswich Museum is gratis. Je kunt souvenirs kopen in de winkel en ook getuige zijn van lopende tentoonstellingen.

6. Bezoek Holywells Park – Draag bij aan een duurzame omgeving

Het Holywells-park in Suffolk

Dit park is een voorbeeld van gemeenschapsactie en wordt door de lokale bevolking beschermd en onderhouden als een natuurreservaat. Dit pittoreske park, verspreid over 28 hectare, heeft beboste en prachtige open ruimtes bezaaid met vijvers en bomen. Kinderen zullen dit park van bijzonder belang vinden. Er is een speciale speelruimte voor de staat van de aarde ontworpen rond het galjoen-thema. Kijk ook eens naar het Stalblok voor bewonderaars van ruiteradel. Er is ook een café in de buurt van de stallen waar alle maaltijden worden geserveerd. U kunt uw tour naar dit schilderachtige natuurlijke toevluchtsoord afronden.

Openingstijden/data bezoekerscentrum Stalblok: 10.00 – 17.00 uur (1 mei – 31 augustus). 10.00 – 16.00 uur (1 september tot 30 april).
Openingstijden Stables Café: Dagelijks van 10.00 – 16.30 uur (maart t/m oktober). 10 – 15.30 uur november t/m feb.

7. Ga een dagje naar Jimmy’s boerderij en wildpark voor gezinsplezier

Dit park is een plek om plezier te hebben met het hele gezin en biedt tal van interactieve activiteiten met dieren. Behalve dat het educatief is, draagt ​​het ook bij aan duurzame landbouw. De boerderij heeft ongeveer 100 dieren die dicht bij hun natuurlijke omgeving worden gehouden. U kunt zich ook verheugen op het organiseren van speciale evenementen rond verjaardagen, jubilea enz. tegen een kleine vergoeding, dicht bij de natuur. Er is ook een boerderijwinkel met dagverse producten en ook voor kinderen.

Openingstijden: Elke dag geopend, tijdens het boeken moet je een uurslot kiezen voor toegang
Ticketprijs: 10 pond voor volwassenen en 8 pond voor kinderen (2-16 jaar). Toegang voor baby’s gratis (<2 jaar)

8. Bezoek het iconische oude huis

Het iconische oude huis in Ipswich

Een voorbeeld van prachtige 17e-eeuwse architectuur, een bezoek aan het oude huis in Ipswich is een must onder de dingen om te doen in Ipswich. Het is een iconisch gebouw in de hele provincie met Pargeting, een vorm van decoratief pleisterwerk. De parging van het huis gedaan in 1660 is echt interessant om te zien. De buitengevel toont de vier continenten Azië, Europa, Amerika en Afrika. Het oorspronkelijke huis dateert uit 1483 en de belangrijkste renovaties vonden plaats rond 1603 voordat de pargeting werd toegevoegd. Het complex is nu omgebouwd tot luxe winkels, waardoor het verweven is met de lokale cultuur en smaken.