Ipswich Bezienswaardigheden en Musea

In en rond Ipswich is enorm veel te beleven. Afwisselende evenementen en attracties zorgen ervoor, dat niemand zich ook maar één moment zal vervelen.

Musea in Ipswich

Het aantal musea in ipswich is dermate groot, dat we ons hier beperken tot de meest uitdagende musea.

Christchurch Mansion, een typisch gebouw uit de tijd van de Tudors, omringd door een mooi park.
Ipswich Museum, in een gebouw uit de Victoriaanse tijd.
Landguard Fort, waar je drie eeuwen kustverdediging kunt zien.
Suffolk Aviation Heritage Group – Museum. Luchvaart en vliegtuigen, met onder andere het oude USAF radio station.
Historische Centrum van Ipswich
Ipswich heeft een rijke geschiedenis, wat je onder andere nog steeds kunt zien in het oude centrum met straten uit de middeleeuwen en diverse oude gebouwen, zoals bijvoorbeeld het Isaac Lord Merschant’ House en het houten Unitarian Meeting House.

Ipswich Waterfront

Slechts enkele minuten lopen van het centrum ligt de historische Ipswich Waterfront. Vroeger de plek van de industriële revolutie, tegenwoordig de plek van onder andere de jachthaven.

Oude gebouwen, kerken en Ipswich Bezienswaardigheden

Pykenham’s Gatehouse.
Ipswich Town Hall.
Ancient House.
Kerken : Holy Trinity, St Lawrence, St Margaret’s Church, St Mary at Stoke Church, Unitarian Meeting House, St Mary at the Quay, St Mary at the Elms, St Mary le Tower, St Stephen’s Church, St Peter’s by the Waterfront en St Nicolas Church.

Sport in Ipswich

Enerzijds is daar natuurlijk de voetbalclub, anderzijds zijn daar onder andere de vier golfbanen in en rond de stad. Hintlesham Golf Club, Rushmere Golf Club, St Clements Golf Club en de Ipswich Golf Club zijn golfbanen van verschillend formaat, maar bieden allen uitstekende mogelijkheden om van de golfsport te genieten. Ja, we bedoelen echt genieten! Daarbij valt bovendien nog op te merken, dat er in de steden en dorpen rond de stad, nog veel meer golfbanen zijn.

Ipswich en Suffolk hebben veel attracties en bezienswaardigheden.

 

pexels-hanna-auramenka-8455345