Natuur in Ipswich

Natuurbeleving in Ipswich en in Suffolk, is een enorm breed begrip, en kan eigenlijk in een drietal delen worden opgesplitst.

De “Countryside” in Suffolk en omgeving

Ook dit weer, typisch Engeland. Het echte platteland zoals je dat van verhalen, en waarschijnlijk de televisie kent. Groene weiden, veel schapen, paarden en koeien, afgewisseld met kleine dorpjes en typische Engelse huizen die omringt worden door de grote passie van veel Engelsen. De grote en mooie tuinen, die tot in de puntjes verzorgt zijn, hoewel ze soms wel wat bedoeld verwilderd overkomen.

En dat omringt door een natuur die al honderden jaren nagenoeg in dezelfde omstandigheden mag bloeien en groeien. Met mooie oude bomen, en tal van wilde dieren zoals bijvoorbeeld de vos. En ook hier kan je af en toe een echte Engelse Slipjacht zien.

Parken in de stad Ipswich zelf

Een bruisende stad, maar dan wel met veel natuur binnen de stadsgrenzen. Natuurliefhebbers zullen hun hart ophalen in parken als Gippeswyk Park, Bourne Park, Holywells Park, Landseer Park, Christchurch Park en Chantry Park.

Kust, stranden en de zee van Ipswich en Suffolk.

Geschapen door de krachtige inwerking van de zee, en door de mens. De zee, de traditionele bron van levensonderhoud in dit deel van Engeland, maar ook datgene wat de kusten steeds verder doet afbrokkelen. Door de invloed van de zee en door de mens, is echter een uniek kustlandschap ontstaan, met een eigen flora en fauna, ook onderwater.

Ipswich en Suffolk bieden een prachtige natuur.