Ontdek Ipswich

Ben je in Ipswich geweest?

Een grote stad, het is de provinciestad Suffolk, maar heeft eigenlijk geen stadsstatus. Deze typisch Engelse stad is het ontdekken waard met zijn prachtige landschap en prachtige kustgebieden, vooral in de zomer, wanneer de zon straalt.

Dit is de perfecte tijd om te ontspannen en te genieten van de natuur hier. De Engelse zomerschool in Ipswich ligt op slechts een uur rijden van Londen en op slechts 15 minuten van het stadscentrum van Ipswich, waar u traditionele favorieten van de stad kunt proeven, zoals bananenbrood en kaasrietjes.

Ipswich 3Als u wilt shoppen, dan is Ipswich perfect voor u. De stad heeft min of meer alles wat je nodig zou kunnen hebben, van designermerken en high street favorieten tot lokale boetieks die unieke modestukken verkopen.

Als alternatief kunt u enkele van de traditionele pop-up straatmarkten van Ipswich verkennen, zoals de ‘Charter Market’, gelegen aan de Cornhill en Princess Street, die vol staat met voordelige producten, van modeaccessoires tot traditionele snacks.

Zin in een stralend dagje uit?
Ipswich is ideaal, met een aantal festivals op komst, waaronder het ‘Celebrate Ipswich Festival’, waarop het stadscentrum een ​​breed scala aan leuke activiteiten organiseert, en het ‘Ip-Art Festival’, met een reeks spannende evenementen, variërend van beeldende kunst en literatuur tot muziek en film.

De stad heeft gedurende de zomer nog veel meer themafestivals, waardoor u zich tijdens uw verblijf in Ipswich bezig kunt houden.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in kunst, Ipswich staat bekend om het grote aantal kunstgalerijen met kunstwerken van vele beroemde kunstenaars uit Suffolk, waaronder John Constable en Thomas Gainsborough.

Christchurch Mansion bezit de grootste collecties van deze twee kunstenaars. Atrium Studios, de John Russell Gallery en de Waterfront Gallery zijn allemaal aanbevolen kunstbestemmingen met kunstwerken van Oost-Anglicaanse schilders en beeldhouwers tot pas afgestudeerden.

Ipswich 1Ipswich heeft een prachtig exotisch landschap en geen bezoek is compleet zonder sightseeing langs de historische waterkant of lunch of diner in een van de aanbevolen restaurants rond de haven.

Enkele geweldige plekken om te eten zijn Isaacs gelegen aan Wherry Quay, waar vaak livemuziekevenementen worden gehouden in de vier bars,

Aurora Bar and Restaurant, een nieuwe eetlocatie waar authentieke Britse gerechten worden geserveerd en Bistro on the Quay, gelegen in het hart van Ipswich Waterfront, biedt een levendige sfeer, biedt een brede menukeuze en is vooral gespecialiseerd in verse lokale ingrediënten.

Ipswich is een plaats met een verscheidenheid aan activiteiten en rondleidingen om u bezig te houden en u te helpen de Engelse cultuur te ervaren.

Het is een stad waar je kunt ontspannen en plezier kunt hebben met je vrienden, wat tegelijkertijd een geweldige manier is om Engels te oefenen, waarom niet eens flink ruilen bij een van de marekten?