Ontdek lokale anglo-sakse schatten,natuurlijke geschiedenis-monsters en oude geschiedenis tentoonstellingen.

Ipswich Museum is een verbazingwekkende schat aan lokale, natuurlijke en oude geschiedeniscollecties verzameld over honderden jaren met enkele items die duizenden jaren oud zijn.

Maar wat zijn de must-see items in Ipswich Museum en wat zijn de oudste artefacten in de collectie? Hier zijn onze 12 artefacten die je gezien moet hebben in het Ipswich Museum, gerangschikt in de volgorde waarin je door het museum zou lopen:

 1. Wolharige mammoet

de beroemdste bewoner van Ipswich Museum; een levensgroot model van een wolharige mammoet, plaatselijk bekend als ‘Wool-I-Am’. Meer dan 4.000 jaar geleden zwierven ze over de Britse eilanden, er zijn veel mammoetskeletten gevonden rond Ipswich, Suffolk en in de Noordzee en veel van de archeologische vondsten zijn te zien in het museum.

Waar te vinden:
In de grote Natural History-kamer kun je hem niet missen! Je kunt ook meer mammoetfossielen vinden in de Geologiekamer.

 1. Giraf

De grootste tentoonstelling in het museum, een volgroeide giraf in zijn originele Victoria-taxidermiekast. Met een hoogte van meer dan 5 meter zijn deze enorme zoogdieren ’s werelds hoogste dieren en grazen ze in de landschappen van Afrika en eten ze de bladeren op de toppen van bomen.

Waar te vinden:
Midden in de Natural History-kamer, je kunt het niet missen!

 1. Boa Constrictor-skelet

Een heleboel ribben! Dit complete skelet van een Boa constrictor heeft ongeveer 400 botten, waarvan ongeveer 300 ribben; vergeleken met slechts 24 ribben bij mensen.

Waar te vinden:
Aan de achterkant van de Natural History-kamer achter de giraffenkast.

 1. De Leggett-collectie

Een verzameling schilderijen van de straten van Ipswich door John Leggett. Geboren en getogen in Ipswich, schilderde Leggett regelmatig straattaferelen van de stad en maakte borden voor veel van de lokale winkels en bedrijven in de late 19e en vroege 20e eeuw.

Waar te vinden:
Door de dubbele deuren links van de natuurhistorische hoofdruimte.

 1. Angelsaksische munten

Deze enorme verzameling inheemse Britse munten is gevonden op de Angelsaksische begraafplaatsen in Sutton Hoo in Woodbridge en is ongeveer 1500 jaar oud. Veel kleiner dan het geld van vandaag, veel van de munten zijn gemaakt van zilver en hebben prachtige ingewikkelde patronen erin uitgehouwen.

Waar te vinden:
In de Angelsaksische kamer op de begane grond.

 1. Oude Engelse zwaarden

Twee 9e eeuwse Engelse zwaarden, ruim 1000 jaar oud! Typische voorbeelden van middeleeuwse Engelse zwaarden, beide voorwerpen werden rond Ipswich gevonden; één werd gevonden langs de rivier de Orwell en de andere in Kersey bij Hadleigh.

Waar te vinden:
In de Angelsaksische kamer op de begane grond.

 1. Walvisschedel

Een prachtige complete walvisschedel van ongeveer 2 meter breed en 5 meter lang!

Waar te vinden:
Opgehangen aan het plafond van de Geologiekamer.

 1. Royal George-schipmodel

Een enorm model van het slagschip HMS Royal George, gemaakt om het einde van de Napoleontische oorlogen (1803-1815) te markeren en tentoongesteld in het oude stadhuis van Ipswich om de nauwe banden tussen Ipswich en de Royal Navy te herdenken.

Waar te vinden:
In de Victorian Life room aan de achterkant van het museum, naast de Geology room.

 1. Standbeeld van godin Sekhmet

In bruikleen van het British Museum is dit beeld ongeveer 3.300 jaar oud! Het beeld stelt Sekhmet voor (wat ‘zij die machtig is’ betekent) de oude Egyptische godin van oorlog en vernietiging, die het hoofd was van een leeuwin en een zonneschijf bovenop haar hoofd.

Waar te vinden:
Bij de ingang van de Egyptologiekamer op de eerste verdieping.

 1. Egyptische mummie

Een van de zeldzaamste, meest gewaardeerde items in de collectie van het museum; de 2500 jaar oude kist en gemummificeerde overblijfselen van Lady Tahathor, een oude Egyptische vrouw van status.

Waar te vinden:
In het midden van de Egyptologiekamer op de eerste verdieping.

 1. Samurai-harnassen en wapens

De samoerai waren aristocratische krijgers die vanaf de 12e eeuw tot hun afschaffing in de jaren 1870 over het middeleeuwse en vroegmoderne Japan regeerden. De bepantsering, zwaarden en wapens in het Ipswich Museum zijn mooie voorbeelden van wat deze oosterse jagers droegen en gebruikten in de strijd.

Waar te vinden:
In de Wereldgeschiedenisgalerijen op de eerste verdieping.

 1. Ichthyosaurus-skelet

Een zeldzaam compleet fossiel van een Ichthyosaurus, een mariene dinosaurus die ongeveer 112 miljoen jaar geleden uitstierf. Dit exemplaar kwam veel voor in de oceanen in de late Trias en vroege Jura-periodes in Europa en Azië, en werd rond 1880 naar het Ipswich Museum gebracht.

Waar te vinden:
Via het trappenhuis bij het verlaten, op de eerste verdieping boven de hoofdingangsdeuren.