Suffolk

Suffolk, de graafschap in het Engelse East Anglia, is een heerlijke regio om vakantie te vieren, als je tijdens je vakantie van het echte typische Engeland wilt genieten.

Daarbij is de hoofdstad, Ipswich, één van de hoofdattracties, maar er is veel meer te beleven in dit gedeelte van Engeland.

Suffolk : het traditionele Engeland Suffolk staat bekende als het echte, het traditionele Engeland, en dan precies zoals we dit land denken te kennen.

 Vol met oudere marktplaatsjes, oude abdijen en kloosters, en prachtige stranden. Maar Suffolk is ook de echte regio als het om de “Pickles” gaat, die hier nog ouderwets en lokaal geproduceerd worden, en natuurlijk ook de regio waar je nog ouderwets een paar Ale’s kunt drinken in één van de oergezellige pubs.

Een stukje Engeland dus, waar je je op en top Engels kunt wanen, ook al ben je dat misschien niet.

Maar, er is nog meer… Veel kunst en cultuur, zoals bijvoorbeeld in Christchurch Mansion in Ipswich, waar een grote kunstcollectie op je wacht met die typische Engels kunst. Waarbij overigens vaak als motief het landschap in Suffolk werd (en wordt) gebruikt. En daarbij kan je de kunstzinnigheid ook nog eens van de andere kant ontdekken, tijdens een teken- of schilderles, die hier ook overal worden aangeboden. En ook dat is typisch een stukje Engelse cultuur.

En een grote en rijke geschiedenis, die je vandaag de dag in de meeste kleine dorpjes en Ipswich, nog steeds kunt zien.

Kortom, een echte traditonele Engelse bestemming, maar Suffolk is ook uitermate gezins- en kindvriendelijk. Een bestemming waar je zeker geen spijt van zult hebben.

Suffolk en East Anglia zijn perfecte vakantiebestemmingen.