Watersport in Ipswich

Ipswich heeft enorme mogelijkheden voor watersporters, doordat het direct aan zee ligt. Je kan het haast niet zo gek bedenken, of je kan het in de East Anglia of Suffolk wel doen.

Watersport en meer

 

Ipswich heeft enorme mogelijkheden voor watersporters, doordat het direct aan zee ligt. Je kan het haast niet zo gek bedenken, of je kan het in de East Anglia of Suffolk wel doen.

Vooral zeezeilers, die vanaf Nederland direct langs de kust of via de Noordzee naar de Engelse kust zeilen, zullen Ipswich al kennen. Onder andere van de erg mooie jachthaven, en de goede faciliteiten die in en rond de jachthaven worden geboden.

Maar ook andere watersporters zullen zich uitstekend vermaken rond Ipswich, waarbij je niet eens je eigen zeilboot hoeft mee te nemen. Zeilen en surfen is direct voor de kust mogelijk, en zeilboot en surfplank kan ter plekke worden gehuurd. Overigens kan je voor de Engelse kust bij Suffolk ook prima duiken.

Mooie stranden bij Ipswich

Ook voor strandliefhebbers, kan Ipswich een goede bestemming zijn, hoewel het weer in dit deel van Engeland natuurlijk niet altijd even goed is. Bovendien kan je hier enkele erg mooie stranden vinden, zoals bijvoorbeeld Crane Beach.

Zeilenipswich

Mocht het weer niet meewerken, dan kan je in de regio een aantal mooie zwembaden vinden. Zo vinden hier regelmatig grote zwemwedstrijden plaats, onder andere in het verleden de Europese kamioenschappen.

Maar, ook al wil je niet actief bezig zijn met de watersport, en liever langs het strand wandelen, of simpelweg naar de boten kijken, dan zit je hier goed.

De haven van Ipswich
De haven van Ipswich laat altijd wel wat zien, al was het alleen maar het binnenvaren van de grote zeeschepen, of het gadeslaan van de vissersboten bij het vissen of het lossen van de lading.

Ipswich is een perfecte reisbestemming voor liefhebbers van watersport.